Spelet Dalsland Runt

Spelet Dalsland Runt

Dalslänningarna kan skatta sig lyckliga som bor i ett så vackert landskap! Några av dem har bestämt sig för att resa runt och upptäcka Dalsland på egen hand. Välj en av sex spelkaraktärer och ge dig ut på en resa i landskapet, för att på vägen skaffa dig poäng på olika sätt. Rätt svar på frågor om Dalsland, tur med händelsekorten, antal besökta kommuner och först i mål ger pluspoäng. Men se upp, du kan även drabbas av minuspoäng!

Spelplanen är en kartprofil över Dalsland, med ett bildcollage av ”Dalslandia”; sevärdheter och besöksmål, evenemang, miljöer och för landskapet typiska djur och växter.

Du väljer en av Dalslands sex kommuner att starta från. På din väg följer du vandrings- och vattenleder, de största vägarna och turistjärnvägarna, med sträckningar som överensstämmer med verkligheten. Du kan under spelets gång byta mellan buss, dressin, cykel, båt, kanot, rälsbuss och fotvandring. Det finns förstås för- och nackdelar med de olika färdsätten.

På resan väntar frågor om Dalsland och händelser som både kan hjälpa och stjälpa. Det krävs en del tur men också skicklighet.

Den förste spelare som besökt alla sex kommunerna avslutar spelet, men det är inte alls säkert att snabbast är bäst!

Här kan du läsa mer om de olika spelfigurerna och deras hemkommuner